glx_f0e50bfaa83d16bebc02a7d91086045e Stiri: Renate Weber AVOCATUL POPORULUI SAU NU

vineri, 19 iunie 2020

Renate Weber AVOCATUL POPORULUI SAU NU

În seara asta, în direct la Digi24 a intervenit doamna Renate Weber, Avocat al Poporului, să motiveze de ce a atacat la CCR impozitarea pensiilor speciale. Doamna a folosit cuvântul „discriminare”. Cuvântul m-a zgâriat pe creier.
Dar când s-a dat, doamnă, nu a fost discriminare? Doar acum când se ia e discriminare? Când politicienii au miluit cu pensii plătite de la bugetul de stat, nu în baza contributivității, largi categorii profesionale, nu a fost discriminare? Când s-a creat o nouă nomenclatură, categorii întregi de speciali, unde a fost Avocatul Poporului? Cum puteți să-i spuneți unei femei care a lucrat în fabrică în mediu toxic și acum are o pensie de 1200 de lei că în România - țară săracă - un pensionar din ăsta special duce acasă 70.000 de lei lunar? Asta nu mai e discriminare?
Ca să nu mai spun că ați sesizat Curtea Constituțională, aflată într-un strigător la cer conflict de interese - 6 din cei 9 judecători au pensii speciale, unii câte 2 sau 3 puse una peste alta. Președintele CCR, Valer Dorneanu, duce acasă anual din pensii speciale și din leafa de la Curte 150.000 de euro. În România, țară săracă.


Sursa Florin Negrutiu Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu